een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

jaarlijkse wijnactie

05-09-2017
Al geruime tijd zijn Wijnkoperij Okhuysen en Domaine Montlobre sponsor van Stichting Happy Watoto. Een jaarlijkse wijnactie zorgt voor blije gezichten aan meerdere kanten. De wijnkopers omdat ze heerlijke wijn voor een aantrekkelijke prijs krijgen én een goed doel kunnen steunen. Okhuysen en Montlobre omdat ze een interessant afzetkanaal hebben en datzelfde goede doel kunnen steunen. Happy Watoto omdat ze ieder jaar een mooi bedrag gestort krijgen. De wijnactie van 2017 heeft een recordbedrag van €3.500 opgeleverd! 
 
Hoe startte deze bijzondere samenwerking? Het verhaal begon zo’n tien jaar geleden bij de oprichters van de Stichting Vrienden van Tanzania (inmiddels Happy Watoto genaamd), de familie Ter Braak. Zij maakten gebruik van een actie van Wijnkoperij Okhuysen waarbij je bij aankoop van een vat (288 flessen) Domaine Montlobre grote korting krijgt. De familie bood hun vrienden aan mee te genieten van die grote korting en een deel van de ‘winst’ af te staan aan de stichting. Op deze actie en de heerlijke wijnen werd heel goed gereageerd en al snel werden er meer en meer flessen richting de familie Ter Braak en hun vrienden gestuurd. Wanneer Xavier Kat het directeurschap van Wijnkoperij Okhuysen overneemt, besluit ook hij mee te werken aan de wijnactie en Montlobre volgt al snel.
 
Hoe werkt de sponsoring?Montlobre biedt aan hun wijn tegen absolute bodemprijs te verkopen aan alle mensen die via familie Ter Braak bestellen; hiervan gaat € 0,50 per fles naar het goede doel; Okhuysen legt daar vervolgens € 0,25 per fles bij.
 
Bent u wijnliefhebber en wilt u Happy Watoto steunen? Dan is Montlobre via Derk ter Braak bestellen natuurlijk uw kans! Elk jaar rond medio maart gaat er een mail uit om de bestellingen op te nemen. Eind mei / begin juni vindt de levering van de wijn plaats.
 
Over de partners:
Wijnkoperij Okhuysen, sinds 1867, is gespecialiseerd in de import en verkoop van kwaliteitswijnen. De wijnen worden direct bij de wijnboer gekocht en er wordt alleen gewerkt met domeinen die werken met respect voor de natuurlijke omgeving. Okhuysen staat voor kwaliteit, een breed aanbod (wijnen uit de hele wereld, vanaf € 5 tot de absolute top) en voor goede service. Okhuysen steunt Happy Watoto van harte!

Domaine Montlobre is gelegen in de ruige Mossonvallei in de Languedoc. De wijngaarden staan aangeplant op een bodem rijk aan mineralen en de druivenplanten worden met de grootste zorg bewerkt. Damien Michel, de oenoloog van het domein, gebruikt voor zijn rode wijnen de ‘bordeauxdruiven’ cabernet-sauvignon en merlot. Dat zijn keuze voor de binnen het herkomstgebied niet toegestane druif merlot de wijn ‘declasseert’ tot Vin de Pays d’Oc, vormt voor Damien geen belemmering. Voor ons trouwens evenmin: Damien bewijst jaar in jaar uit dat de merlotdruif het fantastisch doet in de Mossonvallei. De Réserve de la Chapelle is verrukkelijke wijn. Hij geurt naar rijp bosfruit, met een hint van hout. De smaak is sappig, elegant en tegelijktijd heeft de wijn een goede structuur en een mooie kruidigheid. Bestel de wijn via de familie Ter Braak en geniet er nóg meer van!
Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

Edina, onze US ambassadeur

22-11-2018
Edina Toth is geboren en opgegroeid in Hongarije, waar ze zich nooit echt heeft thuis gevoeld. Tien jaar geleden nam ze de beslissing om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Edina studeerde onlangs af...
Lees meer

my first week

14-09-2018
My Name is Dr. Jonas Michael I joined Ngorika Happy Watoto School one week ago.  It was Sepetember 3rd 2018 when I started serving and working at this school as a new head teacher. Before I joined...
Lees meer

student Allan

14-09-2018
My name is Allan Judika Mmari, 23 years  old. I am a first born in a family of three children. I have my  young sisters, Lucy who came after me and Happy who is a last one. Before we were living...
Lees meer