een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

terugblik

10-12-2017

Met ingang van 1 januari 2018 zal ik uit het bestuur van Happy Watoto treden. Met ongelofelijk veel plezier heb ik 12 jaar lang actief voor Happy Watoto gewerkt, als bestuurslid en 8 jaar als voorzitter van de stichting. In die periode zijn we gegroeid van een hele kleine stichting, met veel ad hoc projecten, naar een stichting met een duidelijke missie en visie, en met een gestructureerde aanpak. Een aanpak die voor kansarme kinderen absoluut het verschil maakt!

De eerste kinderen uit de beginjaren van het project die inmiddels zelfstandig zijn en aan het werk zijn, zijn daar de voorbeelden van! In deze periode heb ik het land, de mensen en de kinderen steeds beter leren kennen, de 32 reizen naar Tanzania waren weliswaar hard werken maar altijd uitermate bevredigend en motiverend. Het is goed om te constateren dat het project nu geleid wordt door twee Tanzanianen, uit “eigen kweek”.

Dit mooie werk is natuurlijk vooral mogelijk gemaakt door al die schitterende bijdragen van mensen die ook een bijdrage geven aan de ontwikkeling van de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd, daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! Ook mijn mede-bestuursleden door de jaren heen zorgden ervoor dat we altijd bleven optimaliseren en verbeteren, ik heb veel motivatie kunnen halen uit onze inspirerende vergaderingen en brainstormsessies.
 
Inmiddels hebben we in het bestuur de nodige vernieuwing en verjonging doorgevoerd en ik merk dat zoiets weer een enorme energie boost geeft binnen het bestuur. Het bruist van de plannen.
De betrokkenheid en de professionaliteit van het huidige bestuur zorgen ervoor dat ik met een gerust hart een stapje terug kan doen en het bestuur kan verlaten. Vanzelfsprekend blijf ik me, als ambassadeur van onze stichting, inzetten voor Happy Watoto. Ook zal ik met enige regelmaat naar Tanzania blijven reizen, het project ligt me te na aan mijn hart om het helemaal los te laten!

Matti Emondts
Voormalig bestuursvoorzitter Happy Watoto

Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

Skyline Charitable Foundation*

12-08-2019
For more than a decade, Skyline Restoration has organized charity and fundraising events with a singular goal: to support local and international communities including such organizations as New York Center...
Lees meer

studiereis 2019

05-07-2019
Inleiding: In het leerproces op lagere scholen worden studiereizen beschouwd als "condicio sine qua non". Het vormt een essentieel aspect van het onderwijs omdat het observatie-vaardigheden...
Lees meer

inzamelactie Schreuder Instituut

05-07-2019
De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van Basisschool Instituut Schreuder in Amsterdam zich ingezet om geld in te zamelen voor Happy Watoto. Klusjes doen, cakejes bakken...
Lees meer