een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

terugblik

10-12-2017

Met ingang van 1 januari 2018 zal ik uit het bestuur van Happy Watoto treden. Met ongelofelijk veel plezier heb ik 12 jaar lang actief voor Happy Watoto gewerkt, als bestuurslid en 8 jaar als voorzitter van de stichting. In die periode zijn we gegroeid van een hele kleine stichting, met veel ad hoc projecten, naar een stichting met een duidelijke missie en visie, en met een gestructureerde aanpak. Een aanpak die voor kansarme kinderen absoluut het verschil maakt!

De eerste kinderen uit de beginjaren van het project die inmiddels zelfstandig zijn en aan het werk zijn, zijn daar de voorbeelden van! In deze periode heb ik het land, de mensen en de kinderen steeds beter leren kennen, de 32 reizen naar Tanzania waren weliswaar hard werken maar altijd uitermate bevredigend en motiverend. Het is goed om te constateren dat het project nu geleid wordt door twee Tanzanianen, uit “eigen kweek”.

Dit mooie werk is natuurlijk vooral mogelijk gemaakt door al die schitterende bijdragen van mensen die ook een bijdrage geven aan de ontwikkeling van de kinderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd, daarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! Ook mijn mede-bestuursleden door de jaren heen zorgden ervoor dat we altijd bleven optimaliseren en verbeteren, ik heb veel motivatie kunnen halen uit onze inspirerende vergaderingen en brainstormsessies.
 
Inmiddels hebben we in het bestuur de nodige vernieuwing en verjonging doorgevoerd en ik merk dat zoiets weer een enorme energie boost geeft binnen het bestuur. Het bruist van de plannen.
De betrokkenheid en de professionaliteit van het huidige bestuur zorgen ervoor dat ik met een gerust hart een stapje terug kan doen en het bestuur kan verlaten. Vanzelfsprekend blijf ik me, als ambassadeur van onze stichting, inzetten voor Happy Watoto. Ook zal ik met enige regelmaat naar Tanzania blijven reizen, het project ligt me te na aan mijn hart om het helemaal los te laten!

Matti Emondts
Voormalig bestuursvoorzitter Happy Watoto

Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

Edina, onze US ambassadeur

22-11-2018
Edina Toth is geboren en opgegroeid in Hongarije, waar ze zich nooit echt heeft thuis gevoeld. Tien jaar geleden nam ze de beslissing om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Edina studeerde onlangs af...
Lees meer

my first week

14-09-2018
My Name is Dr. Jonas Michael I joined Ngorika Happy Watoto School one week ago.  It was Sepetember 3rd 2018 when I started serving and working at this school as a new head teacher. Before I joined...
Lees meer

student Allan

14-09-2018
My name is Allan Judika Mmari, 23 years  old. I am a first born in a family of three children. I have my  young sisters, Lucy who came after me and Happy who is a last one. Before we were living...
Lees meer