een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

ouderbijeenkomst

09-06-2014
Vorige week zijn zowel op Kikatiti als Ngorika ouder/familiebijeenkomsten georganiseerd. De thema's die op deze bijeenkomsten werden besproken waren vierledig:
  1. Algemeen welzijn van de kinderen: hoe we in de huizen omgaan met discipline en welke educatieve voortgang we nastreven.
  2. Vakantieperiode: kinderen worden in de vakantieperiode zoveel mogelijk teruggestuurd naar hun achterban. Belangrijk is dat de achterban er ook is om de kinderen op te halen en op te vangen!
  3. Geboorteakte: we trachten de familie verantwoordelijk te maken voor het achterhalen en aanleveren van een geboorteakte. Zonder geboorteakte dwingt het overheidsbeleid ons kinderen weg te sturen.
  4. Bezoekdagen: we trachten de familieleden te motiveren om de bezoekdagen aanwezig te zijn zodat zij de band met het kind in stand kunnen houden en de ontwikkeling kunnen volgen.
Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

kerstactie in Lekkerkerk

10-01-2019
Zo’n zestig kinderen uit groep 5 & 6 van de Koninklijke Wilhelmina School in Lekkerkerk hebben in de kerstperiode een geldinzamelingsactie voor Happy Watoto gehouden. Gedurende één...
Lees meer

uitbreiding NGO bestuur

12-12-2018
Met de auto is het 11.000 kilometer van Nederland naar Tanzania. We vliegen het in een uur of 10, douaneformaliteiten niet meegerekend. Gelukkig kunnen we per mail iets sneller contact leggen. Toch valt...
Lees meer

Tanzanian school systeem

12-12-2018
Door mijn ervaringen in lesgeven kan ik de voor- en nadelen van het Tanzaniaanse onderwijssysteem in de afgelopen tweeëntwintig jaar observeren en hoop ik enig inzicht te bieden in de realiteit...
Lees meer